Ексклюзиви
субота, 02 січня 2010 10:21

Пірати Сомалі захопили перше в 2010 році судно

Пірати Сомалі захопили перше в 2010 році судно

Пірати Сомалі в п"ятницю, 1 січня, захопили індонезійський танкер "Прамоні", що перевозив хімікати. На борту знаходяться 24 члени екіпажа, повідомляє AFP.

 

Напад на танкер, що плив під прапором Сінгапуру, був здійснений в Аденській затоці, розповів глава "Східноафриканскої програми" Ендрю Мвангура (Andrew Mwangura). Екіпаж "Прамоні" (дедвейт 20 тисяч тонн) складається з 17 індонезійців, 5 громадян КНР, Нігерії і в"єтнамця.

 

Представники командування спецоперації Євросоюзу біля узбережжя Сомалі підтвердили інформацію про захоплення судна. За їх словами, капітан "Прамоні" повідомив по радіозв"язку, що судно захопили, і вонопрямує до узбережжя Сомалі. Стан членів екіпажу задовільний.

 

Аденська затока з червня 2008 року, коли Радбез ООН дозволив іноземним військовим кораблям переслідувати піратів в територіальних водах Сомалі, патрулюють ВМС Євросоюзу, США, Китаю, Південної Кореї  та інших країн.

 

З урахуванням захоплених за останні дні танкерів пірати Сомалі утримують 12 судів, на борту яких, в цілому, знаходяться 270 членів екіпажа.

Зараз ви читаєте новину «Пірати Сомалі захопили перше в 2010 році судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути