Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 23:03

Наступні кілька місяців пандемії Covid-19 будуть дуже важкими - ВООЗ

Наступні кілька місяців пандемії Covid-19 будуть дуже важкими - ВООЗ
Гебрейесус закликав лідерів держав без зволікання вжити заходів, спрямованих на запобігання зростанню смертності. Фото: Reuters

Найближчі кілька місяців будуть надзвичайно важкими в тому, що стосується поширення коронавірусної інфекції.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус на брифінгу в Женеві, інформує ТАСС.

"Ми знаходимося на критично важливому перехресті в пандемії захворювання Covid-19, особливо в Північній півкулі... Наступні кілька місяців будуть дуже важкими, і деякі країни знаходяться на небезпечній траєкторії", - зазначив він.

За словами гендиректора, "занадто багато країн зіткнулися з різким зростанням випадків Covid-19". Це веде до того, що зараз лікарні близькі або вже вичерпали свої можливості, хоча "ще тільки жовтень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі ще одна країна посилила карантинні обмеження: що заборонять

Гебрейесус закликав лідерів держав без зволікання вжити заходів, спрямованих на запобігання зростанню смертності, колапсу систем охорони здоров'я та закриття шкіл.

Він відзначив, що з цією метою слід прийняти ряд заходів, зокрема "чесно проаналізувати ситуацію" в своїй країні і швидко скорегувати заходи щодо боротьби з інфекцією там, де захворюваність зростає. Крім того, потрібно "чесно і ясно" інформувати громадськість про реальну ситуацію, а також допомогти жителям і бізнесу подолати труднощі.

За останню добу в Україні виявили 7517 нових хворих на коронавірус. І це найбільше від початку епідемії в країні. Загалом, станом на ранок 23 жовтня, маємо 330 396 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 6164 - летальні. 121 пацієнт помер за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Наступні кілька місяців пандемії Covid-19 будуть дуже важкими - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути