середа, 02 липня 2008 09:13

Скаути охоронятимуть Говерлу

Протягом літа молодіжні громадські організації вартуватимуть гору Говерла.

Заступник міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Ростислав Драпушко повідомив, що президент Віктор Ющенко підтримав таку ініціативу українських пластунів та Міністерства, повідомляє прес-служба Мінсім"ї.

Молодіжні дружини житимуть у наметовому містечку біля Говерли та нестимуть "почесну варту".

"До завдань почесної варти входить екологічний захист та очищення екосистеми гори, охорона місцевої фауни від браконьєрів тощо", - зазначив Драпушко.

Члени почесної варти, серед іншого, ставлять собі за завдання облаштування стежок, що ведуть на гору (будування лавок, вказівників, оновлення туристичного маркування); надання учасникам заходу основ знань поводження серед природи, першої медичної допомоги, картографії та орієнтування у гірській місцевості тощо.

Стрижневою організацією почесної варти стала Національна скаутська організація України "Пласт", до 4 представників якої під час кожної зміни приєднуватимуться члени різних громадських організацій з усіх регіонів України. Всього ж буде проведено 9 змін по 20 осіб в кожній.

Драпушко наголосив, що Мінсім"ямолодьспорт вважає цю ініціативу корисною, як для патріотичного виховання молоді, налагодження тісних дружніх зв"язків між молодими людьми з різних куточків України, так і безпосередньо для екологічного стану Говерли.

Перша дружина почне вартувати вже 2 липня. Місце розташування табору почесної варти Говерли неподалік туристичної бази "Заросляк".

Як відомо, раніше Ющенко особисто неодноразово здійснював сходження на Говерлу, яка є найвищою точкою України (висота гори - 2061 м над рівнем моря).

Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Скаути охоронятимуть Говерлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути