пʼятниця, 29 січня 2010 09:43

Північна Корея обстрілює Південну через економічні проблеми

Північна Корея обстрілює Південну через економічні проблеми

Третій день поспіль артилерія Північної Кореї обстрілює територіальні води свого південного сусіда. Президент Південної Кореї Лі Мунг-бак сказав, що КНДР намагається таким чином натиснути на ООН, щоб та відмінила економічні санкції, пише Reuters.


Постріли почалися в п"ятницю, коли військові кораблі Північної Кореї випустили близько сотні снарядів в район спірного морського кордону між Кореями. Військова база Південної Кореї зробила декілька десятків пострілів у відповідь. Загалом, стрілянина продовжується і досі, вже випущено декілька сотень снарядів, які не спричинили жодних жертв чи ушкоджень.

Президент Лі Мунг-бак вважає, що економіка КНДР зазнає важких часів через санкції, накладені ООН у зв"язку з ядерною програмою Пхеньяну. В країні значно підвищився рівень інфляції, збільшилася кількість голодуючих і бідних, що вже призводить до соціальних заворушень. Однак за словами Лі, це не означає, що Північна Корея може скоро розвалитися.

"Економічно північнокорейське суспільство стикається з великими труднощами, але для них це не вперше. Відтак, ми не бачимо, щоби Північ знаходилася в екстремальній ситуації або на грані краху", повідомив Лі Мунг-бак.


Президент Південної Кореї сказав, що він готовий зустрітися за столом переговорів з Кім Чен Іром, що забезпечити мир на Корейському півострові за умови готовності Пхеньяну відмовитися від ядерної програми.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея обстрілює Південну через економічні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути