середа, 19 травня 2010 09:49

Сеул знайшов докази того, що корабель "Чхонан" потопила КНДР

Сеул знайшов докази того, що корабель "Чхонан" потопила КНДР

Південна Корея знайшла доказ причетності КНДР до загибелі корвета "Чхонан", затонулого 26 березня в Жовтому морі. Про це в середу, 19 травня, повідомляє південнокорейське агентство "Йонхап".

Як повідомили агентству джерела в Сеулі, на фрагменті гребного гвинта торпеди, знайденому раніше в районі аварії корабля, був виявлений серійний номер, який, як передбачається, був вибитий в Північній Кореї. Про це, зокрема, говорить особливий тип шрифту, який використовується лише в КНДР.

З огляду на цю знахідку, а також ряд інших, південнокорейські експерти прийшли до висновку, що корвет затонув у результаті попадання в нього північнокорейської торпеди. З цим висновком погодилися і фахівці зі США, Австралії та інших країн, що входять в міжнародну комісію з розслідування аварії "Чхонану".

Результати роботи комісії, як очікується, будуть офіційно оприлюднені в четвер, 20 травня, відзначає AFP. Тоді ж, за даними ЗМІ, Сеул пред'явить Пхеньяну звинувачення в корабельній аварії і поставить перед Радою безпеки ООН питання про введення санкцій щодо КНДР у зв'язку з тим, що трапилося.

Південнокорейський корвет "Чхонан" затонув 26 березня в результаті вибуху, причини і обставини якого досі розслідуються. На борту корабля знаходилися 104 моряка, 46 з них загинули. Сеул неодноразово давав зрозуміти, що вважає КНДР винною у загибелі корвета, проте офіційних заяв з цього приводу ніхто з південнокорейських політиків досі не зробив.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Сеул знайшов докази того, що корабель "Чхонан" потопила КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути