Ексклюзиви
неділя, 08 лютого 2009 15:50

Сьогодні британська кіноакадемія вручить нагороди

Сьогодні у Лондоні відбудеться церемонія вручення нагород Британської академії кіно- і телемистецтва BAFTA.

Найпрестижніша британська кінематографічна церемонія пройде в приміщенні Королівського театру опери та балету "Ковент Гарден" за участю численних світових кінозірок, повідомляється на сайті телепрограми ТСН каналу "1+1".

Нагорода Британської кіноакадемії вручається в 23-х конкурсних номінаціях. Лауреати отримають в подарунок золоті маски BAFTA. Крім того, академія вже оголосила володарів нагород у двох позаконкурсних номінаціях за внесок у розвиток кінематографа.

Ними стали відомий режисер, сценарист і актор Террі ГІЛЛ, який прославився гумористичними фільмами із серії "Монті Пайтон" та іншими кінороботами, а також всесвітньо відомі британські кіностудії Pimewood і Shepperton, де знімали безліч стрічок, включаючи практично всі фільми про Джеймса Бонда.

Головним претендентом на основні нагороди BAFTA є фільм британського режисера Денні Бойла "Мільйонер з хащів", висунутий на отримання премії в 11 номінаціях.

Також по 11 категоріям на здобуття нагород Британської кіноакадемії висунули фільм режисера Девіда Фінчера "Загадкова справа Бенджаміна Баттона".

Дев`ять номінацій, включаючи кращу чоловічу роль другого плану для покійного актора Хіта Леджера, отримала стрічка про пригоди Бетмена "Темний лицар". У восьми категоріях буде боротися за отримання нагород драма режисера Клінта Іствуда "Підміна".

Церемонія вручення кінематографічних нагород Британської академії кіно- і телемистецтва поряд із присудженням премії "Золотий глобус", лауреатів якої вибирають члени Асоціації іноземної преси Голівуду, є своєрідною репетицією "Оскара" - головної світової кінопремії, що присуджується Американською академією кіномистецтва.

BAFTA вручається з 1947 року і є найбільшою нефестивальною кінонагородою за межами США.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні британська кіноакадемія вручить нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути