вівторок, 06 жовтня 2020 16:01

СБУ виявила "ферму" проросійських провокаторів в Україні

СБУ виявила "ферму" проросійських провокаторів в Україні
За останній місяць працівники СБУ провели комплекс слідчих дій, за результатами яких заблокували протиправну діяльність кількох інтернет-провокаторів. Фото: СБУ

Регіональний осередок всеукраїнської мережі "тролів" виявила Служба безпеки України на Дніпропетровщині.

Зловмисники розповсюджували через соцмережі матеріали, які могли вплинути на виборчий процес та закликали до порушення територіальної цілісності України, повідомляє СБУ.

Кіберфахівці та слідчі спецслужби задокументували жителів Дніпра, Кривого Рогу та Павлограда, які є адміністраторами груп у соціальних мережах та розповсюджували в інтернеті антиукраїнські матеріали. За даними експертів, ця інформація містить заклики до зміни меж території або державного кордону України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" Дубінський на замовлення соратників Януковича писав фейки про Майдан

За останній місяць працівники СБУ провели комплекс слідчих дій, за результатами яких заблокували протиправну діяльність кількох інтернет-провокаторів.

"Зловмисники активно вели листування з жителями Росії і так званого ОРДЛО, які ставили перед ними завдання з поширення фейкових матеріалів щодо майбутніх виборів в Україні та кандидатів до органів місцевого самоврядування. Вони також планували ескалацію соціальної напруженості в регіоні та провокацію масових порушень громадського порядку. Кіберфахівці СБУ вже встановили особу одного з координаторів, який є уродженцем Дніпропетровської області та приєднався до сепаратистів ДНР у травні 2014 року. За даними фахівців у сфері інформаційної безпеки, використання в ролі "тролів" жителів населених пунктів, підконтрольних українській владі, дає кураторам можливість адаптувати матеріал та коментарі під місцеву ситуацію", - написали в повідомленні.

РНБО працює над кібербезпекою. Бо хакери зламали сайти Нацполіції і почали поширювати фейки. Про це повідомляє пресслужба РНБО.

Зараз ви читаєте новину «СБУ виявила "ферму" проросійських провокаторів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути