субота, 09 червня 2007 10:59

Шаттл Atlantis успішно стартував і вийшов на орбіту (ФОТО)

Ракетні прискорювачі і зовнішній паливний бак відокремилися від шаттла Atlantis і космічний човник вийшов на орбіту, повідомив черговий співробітник космічного Центру NASA імені Кеннеді на мисі Канаверал.

Через десять хвилин після запуску шаттла слід від згорілого палива перетворився на білі хмари, що розпливалися. Тепер ракетні прискорювачі будуть підібрані двома спеціальними кораблями NASA, які чергують в акваторії Атлантичного океану недалеко від берегів Флоріди.

Шаттл Atlantis проведе в космосі 11 днів, його стиковка з МКС запланована на 10 червня.

Командує екіпажем шаттла Рік Старков, пілотом призначений Лі Арчамболт. Фахівцями місії стали Джим Рейлі, Патрік Форрестер, Стівен Свансон, Джон Олівас і Клейтон Андерсон. Арчимболт, Олівас, Свансон і Андерсон відправляються в свою першу космічну подорож.

Під час 11-денного польоту команда шаттла продовжить будівництво Міжнародної космічної станції (МКС). Спільно з членами довгострокової експедиції на МКС астронавти встановлять нову сегмент-ферму S3/S4, розгорнуть новий комплект панелей сонячних батарей і приберуть одну з панелей по правому борту станції.

Всього за час візиту шаттла до МКС астронавти зроблять три виходи у відкритий космос на четвертий, шостий і восьмий дні польоту. Кожен вихід в безповітряний простір займе близько 6,5 годин.

Окрім будівництва МКС, в завдання польоту шаттла входить зміна бортінженерів станції: Андерсон замінить Суніту Вільямс, яка є бортінженером 15-ої довгострокової експедиції до МКС. Повернення ж Андерсона планується під час польоту шаттла Discovery, який намічений на кінець жовтня 2007 року, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Шаттл Atlantis успішно стартував і вийшов на орбіту (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути