вівторок, 23 вересня 2008 16:42

Санепідемстанція Києва хоче заборонити продаж шаурми й хот-догів у кіосках

Київська міська санітарно-епідеміологічна станція ініціює заборону на виготовлення й продаж шаурми, хот-догів, курей-гриль та інших продуктів швидкого харчування в малих архітектурних формах (МАФ) на території міста.

Про це сказала головний санітарний лікар Києва Ірина Козлова на засіданні комісії Київської міської ради з охорони здоров"я й соціального захисту.

"У МАФах торгівля харчовими продуктами віджила", - сказала Козлова.

Вона повідомила, що підприємці, отримуючи дозволи на встановлення МАФів у районних держадміністраціях, погоджують із районними СЕС тільки асортименти продукції, що буде в них реалізовуватися.

Зі слів Козлової, продаж продуктів харчування в МАФах можливий тільки у вигляді запакованих печива, шоколаду, напоїв або готових напівфабрикатів, виготовлених в іншому місці, за умови підключення кіоску до водопостачання й каналізації.

Лікар зазначила, що більшість МАФів, які торгують у Києві шаурмою та іншими продуктами швидкого приготування, не мають на це дозволу.

Однак, з її слів, СЕС уповноважена проводити перевірки МАФів 1 раз за рік і виявивши порушення, може тільки стягнути штраф у розмірі 102-425 гривень.

У зв"язку із цим СЕС вважає, що Київрада має посилити правила встановлення МАФів і заборонити продаж у них продуктів харчування.

Комісія доручила СЕС підготувати відповідний проект рішення Київради.

За попередніми підрахунками комісії, у Києві налічується 583 МАФи, що торгують приготованими продуктами харчування.

Як повідомлялося, раніше СЕС Києва закликала киян не купувати шаурму й хоти-доги в кіосках після того як 21 людина, з-поміж яких 2 дитини, були госпіталізовані 27-30 серпня з харчовим отруєнням у Києві.

10 з них госпіталізовані з діагнозом сальмонельоз, а інші - з діагнозом гастроентероколіт, всі госпіталізовані перебувають у задовільному стані.

Попередня причина захворювання - вживання неякісних продуктів харчування, придбаних біля станції метро "Лісова", повідомляє Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Санепідемстанція Києва хоче заборонити продаж шаурми й хот-догів у кіосках ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути