понеділок, 01 липня 2013 14:44

Найпопулярнішими предметами на ЗНО стали українська мова, математика та історія України
12

Фото: Скрін: gazeta.ua

З 03 по 27 червня в Україні відбулася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання знань абітурієнтів.

Цього року за даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання зареєстровано 322 133 абітурієнти, в минулому році даний показник становив майже 329 тисяч. У цьому році більшість зареєстрованих – 238 122 осіб є випускниками загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року, що становить 73.92% від загального числа зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання. Найбільш популярними предметами, за якими проявили бажання проходити тестування абітурієнти, стали: українська мова та література 315 858 осіб або 98,1 %, математика – 197 267 осіб або 61,2 % та історія України – 195 252 особи або 60,6 % від загальної кількості відповідно.

Щодо популярності предметів для ЗНО, то в 16 областях та у Києві 2 місце належить історії України, а у 9 областях та у Севастополі – математиці. Слід зазначити, що майже в усіх областях четверте місце серед популярності належить біології, окрім Харківської, Одеської областей, а також Києва та Севастополя, де на четвертому місці закріпилася англійська мова. Даний показник свідчить про те, що в урбанізованих містах незалежно від їхнього розташування спостерігається значний попит на знання іноземних мов.

Якщо ж дивитися на географію популярності ЗНО, то найбільший попит на проходження зовнішнього незалежного оцінювання з математики зафіксовано у Харківській області – 71.8%, історії України у Чернігівській – 67.0%, всесвітньої історії у Києві – 5.4%, фізики у Севастополі– 31.3%, хімії в Івано-Франківській та Сумській областях – 18.5%, біології у Житомирській області – 45.8%, географії у Тернопільській області – 35,9%, англійської мови у Києві – 50.3%, світової літератури у Херсонській та Миколаївській областях – 4,9%, російської мови в АР Крим – 8,7% та інших іноземних мов (французької, німецької та іспанської) в Чернівецькій області на рівні – 5.6%.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярнішими предметами на ЗНО стали українська мова, математика та історія України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути