Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2009 16:08

Найбільший гей-парад відбувся на самому "Євробаченні" - Рибак

Найбільший гей-парад відбувся на самому "Євробаченні" - Рибак
Як пише журналістка Time Марина Каменєва, за гомосексуалізм в Росії давно не відправляють у в"язницю або в психлікарню, проте суспільство вважало за краще б не бачити і не чути геїв.

Микола Алексєєв, активіст за права сексуальних меншин в Росії, вирішив скористатися увагою, привернутою до Москви "Євробаченням", і провести гей-парад. "Ми хочемо рівних прав. Ми не хочемо, щоб нас дискримінували, - заявив він виданню напередодні конкурсу, - багато фанатів "Євробачення" - геї, і вони дивитимуться за тим, що станеться з нами".

Побоюючись московського мера-гомофоба Юрія Лужкова, Алексєєв вирішив використати партизанські методи боротьби - в останню мить парад був перенесений з центру Москви на південний захід - на Воробйови гори. Близько тридцяти активістів розвернули свої веселкові прапори, але не пройшло і півхвилини, пише автор статті, як їх затримав ОМОН.

Примітно, що в той же час в центрі російської столиці проходив санкціонований мітинг з гаслами типу "Москва - не Содом". Один з його учасників зізнався виданню, що готовий убити своїх синів, якщо ті виявляться геями. Схожих поглядів дотримується і мер Лужков, який заявляв не раз, що не допустить проведення гей-параду в Москві, і називає гомосексуалізм "хворобою" і "сатанізмом".

Втім, підкреслює видання, фінал "Євробачення" не допоміг Алексєєву. Організатори конкурсу відреагували на подив стримано. Представники Голландії погрожували бойкотом, але вони не пройшли далі за півфінал. А переможець від Норвегії Олександр Рибак пожартував, що найбільший гей-парад відбувся на самому "Євробаченні".

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Найбільший гей-парад відбувся на самому "Євробаченні" - Рибак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути