Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 02:24

Найдорожча вілла Німеччини належить українцю, якого розшукують за шахрайство

Найдорожча вілла Німеччини Villa Glory належить колишньому власнику агрохолдингу "Мрія" Миколі Гута. В Україні його розшукують за шахрайство в особливо великому розмірі.

Villa Glory розташована в баварському курортному містечку Гарміш-Партенкірхен і наразі продається, повідомляє DW. Ціна маєтку - майже 13 мільйонів євро.

Автор: DW
  Вілла Миколи Гута у Німеччині
Вілла Миколи Гута у Німеччині

Над інтер'єром працював один з найвідоміших дизайнерів Мюнхена. У палаці, крім підземного гаража, є два поверхи, просторий ліфт, оздоблений елітними породами дерева. За претензійністю власник вілли перевершив навіть найбагатшого зі своїх сусідів у Гарміш-Партенкірхені - російського мільярдера Романа Абрамовича, якому належить історична вілла Leitenschlössl.

При цьому власник Villa Glory воліє залишатись в тіні.

На даний момент Villa Glory належить дружині Миколи Гути Вікторії. Вона є власницею нерухомості через кіпрську фірму - Zapatoustra Holdings Limited. Тут також сліди ведуть до "Мрії": директором Zapatoustra, як свідчить реєстр компаній Кіпру, тривалий час був Сергій Мозіль, колишній юрист холдингу і довірена особа Гути.

Автор: DW
  Вілла Миколи Гута у Німеччині
Вілла Миколи Гута у Німеччині

Вікторія Гута стала власницею вілли торік восени. На той час її чоловік програв суди щодо екстрадиції до України і отримав від Швейцарії відмову у притулку. Невдовзі Федеральний адміністративний суд країни має винести остаточне рішення щодо надання притулку Миколі Гуті. У разі відмови він буде переданий правоохоронним органам України. На тлі цих подій Гути продають свою віллу у Гарміші. Нещодавно ціну було знижено з 18 до 13 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ та САП "зливають" справу шахрая Миколи Гута?

Нагадаємо, в серпні 2014 року група компаній "Мрія" оголосила про технічний дефолт. Загальний борг компанії українським та іноземним інвесторам склав близько $1,3 млрд.

У січні 2015 року за запитом української сторони, Інтерпол оголосив Миколу Гуту в міжнародний розшук.

Його підозрюють у шахрайстві в особливо великому розмірі та присвоєнні грошей іноземних інвестиційних фондів на суму понад $100 млн. Як з'ясувало слідство, компанія, зокрема, подавала на аудиторські перевірки фальшиві та підроблені бухгалтерські звіти.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожча вілла Німеччини належить українцю, якого розшукують за шахрайство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути