понеділок, 15 жовтня 2018 11:51

Російська церква готує жорстку відповідь для України

Російська церква готує жорстку відповідь для України
Засідання синоду РПЦ вперше пройде за межами Росії Фото: Главком

Російська православна церква збирається діяти у відповідь на рішення Константинопольського патріархату в Україні. У понеділок синод засідатиме у Мінську.

Передбачається, що на ухвалення рішення піде приблизно чотири години. Активні консультації йшли напередодні, повідомив Укрінформ.

"Синод РПЦ висловить абсолютно недвозначну позицію щодо тих заяв і тих рішень, які були ухвалені в Стамбулі, та дасть остаточну оцінку всьому тому, що було зроблено Константинопольським патріархатом за останній час. Відповідь Священного синоду буде адекватною і жорсткою", - заявив прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков.

Засідання синоду РПЦ вперше пройде за межами Росії. Чотири дні там визначались, як реагувати на рішення Вселенського патріарха про початок процесу надання автокефалії Української церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет розповів, хто має очолити Єдину українську церкву

Раніше голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Климент Вечеря заявляв, що на Вселенського патріарха Варфоломія повинна бути накладена анафема через рішення зняти прокляття з очільників українських православних церков Філарета та Макарія.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа.

Зараз ви читаєте новину «Російська церква готує жорстку відповідь для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути