понеділок, 14 листопада 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни ширять небезпечні фейки в Telegram: як уберегтися

Росіяни ширять небезпечні фейки в Telegram: як уберегтися
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 листопада.

В Постійному представництві Російської Федерації при ЮНЕСКО поширюють чергову маніпуляцію щодо України та ЄС, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Війна з пам'ятниками набула загрозливих масштабів не лише в Україні, а й у так званій цивілізованій Європі. Знущання над пам'яттю борців із фашизмом відбувається, незважаючи на думку мільйонів громадян. Мета цієї варварської політики – переписати історію задля політичної кон'юнктури", – ідеться у маніпулятивній заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти "розганяють" новий фейк про СБУ

Деякі Telegram-канали поширили фейк, що 14 листопада у центрі Херсона нібито роздаватимуть гуманітарну допомогу, однак така інформація не відповідає дійсності. Як заявив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, у цей час у місті відбуватиметься розмінування.

Дезінформацію поширив також заступник постійного представника Росії при ОБСЄ Максим Буякевич. Він заявив, що з початку війни військові Сполучених Штатів Америки начебто включилися у планування та керівництво бойовими діями.

"Українські представники визнавали, що жоден постріл із реактивних систем залпового вогню HIMARS не відбувається без погодження з американцями", – дезінформував росіянин.

Перед відступом із Херсона росіяни замінували багато будівель. Влада просить людей 14 листопада не збиратися в людних місцях і не їхати в центр міста.

У неділю, 13 листопада, на деокупованій частині Херсонської області на міні підірвався автомобіль зі співробітниками Укрзалізниці. Унаслідок інциденту постраждали шестеро людей.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни ширять небезпечні фейки в Telegram: як уберегтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути