Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни розповсюджують брехню про США і НАТО: чергова підбірка фейків

Росіяни розповсюджують брехню про США і НАТО: чергова підбірка фейків
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 5 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російській Федерації з посиланням на The American Conservative поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Боротьба Сполучених Штатів Америки з РФ не приносить Заходу жодних плодів. Члени НАТО, що підштовхуються Вашингтоном на боротьбу, намагаються триматися подалі від бойових дій. Як наслідок – розрахунок президента США Джо Байдена на постачання зброї та санкції зазнає поразки", – пишуть росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінування мостів, "коридори смерті", вичерпання резервів: Кремлівські ЗМІ запустили нові вигадки

Чергову маніпуляцію поширює також колаборант-"керівник" Запорізької області Євген Балицький. Він заявив, що київський режим нібито зберігав на АЕС в Енергодарі запаси урану та плутонію, достатні для роботи об'єкту на десятки років, але "виникали питання щодо безпеки".

Крім того, пропагандистські ЗМІ повідомили, що у Херсонській області нібито формується перший уряд "незалежного, неукраїнського регіону, до якого увійдуть як жителі області, так і представники РФ". Це – маніпуляція, попереджають у РНБО.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трас заявила, що країна розглядає конфіскацію заморожених російських активів для передавання Україні. Однак російські засоби масової інформації по-своєму інтерпретували це повідомлення. Ворожі ЗМІ рознесли нову маніпуляцію, мовляв Велика Британія "знову заговорила про крадіжку активів росіян".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розповсюджують брехню про США і НАТО: чергова підбірка фейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути