неділя, 05 жовтня 2014 02:03

Росія може розв'язати гібридну війну в Молдові — експерт

Росія може розв'язати гібридну війну в Молдові — експерт
Фото: espreso.tv

Російська Федерація загрожує Молдові розв'язати гібридну війну на зразок війни на сході України з метою дестабілізації ситуації в країні і недопущення виконання договору про асоціацію Молдови з Євросоюзом.

Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив старший експерт Женевського центру демократичного контролю над збройними силами Віорел Чиботару, коментуючи заяву віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна про те, що Росія застосує всі засоби для захисту своїх громадян в Придністров'ї.

Експерт зазначив, що Молдова давно вже випробувала на собі так званий "російський сценарій" або "сценарій Путіна".

"Це сценарій провокацій, сценарій невиконання міжнародних зобов'язань щодо виведення свого контингенту з Придністров'я і так далі", - уточнив Чиботару.

На його думку, Росія хоче організувати в Молдові свій "Антимайдан" для того, щоб не допустити виконання республікою угоди про асоціацію з ЄС.

"Якщо допустити, що в Молдові несподівано з'являться "зелені чоловічки" на чолі з Рогозіним, то ситуація може змінитися. Виникне загроза не тільки нашим співгромадянам у Придністров'ї, але і на решті території Молдови", - підкреслив експерт.

Він припустив, що деякі молдавські політичні партії за "російським сценарієм" можуть організувати провокації у вигляді псевдореферендумів, які були організовані в Криму чи на Донбасі.

"У словах Рогозіна проглядається прихована загроза організовувати такі ж дії, пов'язані з гібридною війною в республіці Молдова", - підсумував Чиботару.

Зараз ви читаєте новину «Росія може розв'язати гібридну війну в Молдові — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути