понеділок, 24 вересня 2007 16:22

Росії вистачить запасів нафти на 50 років

Існуючих запасів нафти у Росії вистачить на 50 років,  газу - на 75 років, вважає екс-міністр геології СРСР, завкафедрою оптимізації Російського державного геологорозвідувального університету Євгеній Козловський.

"Ми забезпечені запасами нафти на 50 років, газу - на 75 років", - сказав він на прес-конференції у РІА "Новини".

За словами Козловського, цей термін враховує існуючі об"єми запасів і прогноз здобичі з урахуванням можливого приросту. Для зміни ситуації необхідні серйозні інвестиції в геологорозвідку - не меншого 50 мільярдів рублів на рік. При цьому Козловський підкреслив, що крім засобів необхідні кваліфіковані кадри. "Питання як використання грошей і складу кадрів", - відзначив він.

За пострадянський час не було відкрито нових великих родовищ, оскільки у компаній немає стимулу вкладати засоби в геологорозвідку.

На його думку, необхідно законодавчо закріпити за компанією право на розробку родовища у випадку, якщо вона його відкрила. Також необхідно ввести податкові пільги для компаній, розробляючих важкі родовища і що при цьому збільшують коефіцієнт видобутку нафти. У даний час в Росії втрачається близько 150 мільйонів тонн нафти в рік через недостатній видобуток нафти.
Зараз ви читаєте новину «Росії вистачить запасів нафти на 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути