Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2024 14:58

РФ рятує залишки флоту в Чорному морі - британська розвідка

РФ рятує залишки флоту в Чорному морі - британська розвідка
РФ рятує залишки флоту в Чорному морі. Фото: ВМС України

Військове керівництво Росії на тлі останніх атак шукає способи зберегти флот РФ у Чорному морі.

Операції кораблів наразі обмежені, а захист від дронів посилено, повідомило 19 березня міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Успіх України в проведенні асиметричної морської ударної кампанії, що триває, привів до візиту міністра оборони Росії Сергія Шойгу на командний пункт Чорноморського флоту до Криму 17 березня. Особлива увага приділялася проведенню щоденних навчань щодо забезпечення готовності до боротьби дронами", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ після вибуху затонув траулер

Шойгу отримав оновлену інформацію про операції ЗСУ та обговорив ефективність військово-морських сил. За даними міноборони РФ, він оголосив про нові заходи для підрозділів ЧФ щодо зниження загрози з боку безпілотних літальних апаратів та безпілотних надводних апаратів.

Особлива увага приділялася проведенню щоденних навчань щодо забезпечення готовності до боротьби дронами, щоб дати можливість екіпажам кораблів швидко цілодобово відбивати атаки. Шойгу наказав оснастити невстановлені об'єкти додатковою великокаліберною зброєю для посилення їхнього захисту.

"Російський ВМФ, імовірно, вдався до обмеження своїх операцій у східній частині Чорного моря, оскільки його втрати зростають. Сприйняття загрози також зростає. Оскільки Україна продовжує шукати можливості для завдання ударів на відстані, російське Міністерство оборони було змушене активізувати зусилля зі збереження свого флоту у Чорному морі", - зазначають у британській розвідці.

Міністерство оборони Російської Федерації збирається захистити Чорноморський флот від українських ударів. Там імовірно замінили командувача ЧФ РФ у рамках цих зусиль, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Удари ЗСУ вивели з ладу приблизно 33% бойових кораблів ЧФ іще на початку лютого 2024-го, зокрема йдеться про 24 кораблі і один підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «РФ рятує залишки флоту в Чорному морі - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути