Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2009 16:23

Реконструкція Московської площі відміняється

Реконструкція Московської площі відміняється

Завершення розв"язки на Московській площі, про яку просто мріють столичні водії, можуть перенести на наступний рік.

Причина проста - грошей на будівництво немає.

За словами виконуючого обов"язки мера Києва Анатолія Голубченка, цього року на реконструкцію площі виділили лише 2 мільйони гривень, що становить 1% від потрібної суми.

Виділили 2 мільйони, що становить 1% від потрібної суми

"Реально Московська і не фінансувалася. Хоча роботи не припинені, і ми просимо будівельників будувати і записуємо це в борг. Є два доручення прем"єра. Я думаю, як тільки Мінфін виконає це доручення, ми зможемо профінансувати і метрополітен, і головний каналізаційний колектор, і Московську площу", - сказав Голубченко.

За словами Голубченка, здати розв"язку на Московській площі планували уже цього року.

"Однак коштів не вистачає. Тому завершення, можливо, перейде на наступний рік", - сказав виконуючий обов"язки міського голови.

За словами гендиректора корпорації "Київавтодор" Георгія Глинського, будівельники працюють, однак нестача коштів з кожним днем відчувається усе гостріше. Він ще два тижні тому говорив, що головні будівництва закінчать у термін, тепер такої впевненості немає.

"Нас рятують раніше оплачені постачання будматеріалів, металу і комплектуючих. Але вже зараз потрібно перерахувати гроші за нові, а от цих "живих" грошей, саме і не вистачає", - сказав Глинський, наголосивши, що для закінчення всіх робіт на Московській площі необхідно ще 226 мільйонів гривень.

Що стосується інших будівництв - під погрозою зупинки опинилися Подільсько-Воскресенський міст, розв"язка на Поштовій площі і колектор.

За словами гендиректора "Київпастранс" Миколи Ламбуцького, є проблеми і зі швидкісним трамваєм, на завершення будівництва якого не вистачає майже 300 мільйонів гривень.

Водночас, як повідомлялося, незважаючи на проблеми з будівництвами, гроші на свята в столиці найшлися. Голубченко підписав розпорядження про виділення 186 мільйонів гривень на святкування 9 Травня.

За словами виконуючого обов"язки мера, столиця цього року заклала менше грошей на святкування різних дат, але вони споконвічно були передбачені в загальному фонді бюджету на ці потреби, і витратити гроші на щось інше неможливо. Що ж стосується будівництв, то вони повинні фінансуватися зі спецфонду бюджету, де грошей практично немає.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Реконструкція Московської площі відміняється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути