середа, 25 листопада 2020 16:03

Центри розвитку б'ють на сполох: понад 30% дітей не відвідують гуртки

  Близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття
Близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття

За статистикою, яка зберігається в Україні вже декілька років, близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття. Майже половина з них впевнена, що секції не потрібні. Показники сумно вражають.

Психолог мережі дитсадків та центру розвитку "Країна дитинства" Лілія Сініпостіл каже, що секції – це не лише гарне проведення часу для дітей. Вони позитивно впливають на їх особистісний розвиток та оцінки. Більш того, середня успішність вища в тих "кіндерів", які відвідують одразу кілька секцій. Тому в дитячий центр розвитку варто віддавати дитину якомога раніше, аби на кожному етапі свого життя вона отримала необхідні знання.

Та яким характеристикам має відповідати розвиваючий центр і які гуртки більше підходять для різного віку дітей? Про це ми дізналися у студії розвитку "Країна дитинства".

  Близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття
Близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття

Коли віддавати дитину в секції?

Працювати з малюками починають з 2-х років. Саме в цей період у них формується світосприйняття та базові навички. На заняттях в студії раннього розвитку вдосконалюють дрібну моторику, мовлення, координацію рухів, увагу та пам'ять.

В 3-4 роки діти вже самі цікавляться тими чи іншими заняттями. Батькам варто прислухатися, чим саме хоче займатися малюк та не наполягати на своєму виборі. В "Країні дитинства" розробили такі напрямки додаткового навчання, аби кожен "кіндер" міг розвинути як фізичні, так і творчі та інтелектуальні здібності. Наразі працюють гуртки:

• карате
• живопис
• англійська
• вокал
• ментальна арифметика
• танці

Якщо дитина має проблеми з мовленням, в центрі наявні уроки з логопедом.

В 5-6 років закінчується процес формування вигинів хребта, тому важливо дати дитині достатньо фізичного навантаження, як от танці чи карате. В цей же час варто замислитися над підготовкою малюка до школи. В центрі розвитку "Країна дитинства" дошкільнят вчать не лише писати, читати, рахувати та розуміти іноземну, але й готують до школи з емоційної точки зору.

  Близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття
Близько 36% батьків не відводять дітей в гуртки чи на додаткові заняття

Загалом після спілкування з представником приватних садочків стало зрозуміло, що спеціалізовані центри розвитку мають відповідати як мінімум таким вимогам:

• Сучасна техніка викладання
• Якісна матеріально-технічна база
• Показові публічні виступи, концерти та конкурси

Аби порівняти, як Україна відстає від статистики відвідування гуртків в інших країнах. Наприклад, лише 12% українських дошкільнят та школярів регулярно відвідують спортивні гуртки. До порівняння, цей показник у країнах ЄС дорівнює близько 20%, а от в Норвегії – 74%.

Мережа дитячих садків "Країна дитинства" була заснована 2003 року Андрієм та Інною Буханевич. У основі викладання та виховання лежить авторська навчальна програма, що тестується та розвивається протягом 17-ти років. На листопад 2020 року діяло 6 садочків у Києві, один із яких повністю англомовний. За розміром входить у топ-3 найбільших приватних дошкільних закладів України. У планах розширення до 10 садочків та експансія досвіду за кордон. Діти учасників бойових дій АТО/ООС навчаються безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Центри розвитку б'ють на сполох: понад 30% дітей не відвідують гуртки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути