Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 14:18

Руйнівниця міфів: Супрун опублікувала нові поради

Руйнівниця міфів: Супрун опублікувала нові поради
Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала новий пост про те, як зберегти здоров'я нирок. Фото:moz.gov.ua

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала новий пост із рекомендаціями, як зберегти здоров'я нирок.

"Якщо вас турбує біль у попереку, не баріться з візитом до лікаря. Він може сигналізувати про початок сечокам'яної хвороби, тобто, про утворення каменів", - пише в своєму Facebook Уляна Супрун.

Вона дала кілька порад про те, як запобігти цьому важкому захворюванню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cтолична лікарня шокувала умовами для пацієнтів: фото

1. Займайтеся спортом, адже навантаження допомагають нормалізувати вагу і артеріальний тиск, поліпшити кровообіг у нирках і тим самим знизити ризик хронічних захворювань.

2. Уріжте сіль і цукор у раціоні. Замість них їжте більше овочів і фруктів, адже збалансоване харчування і підтримка нормальної ваги - це ледь не основні умови збереження правильного обміну речовин.

3. Пийте багато води. Вона потрібна для повноцінної роботи нирок. Добова норма для кожного індивідуальна: все залежить від рівня фізичного навантаження, клімату, загального стану здоров'я. За словами Супрун, в середньому дорослій людині з вагою 70-75 кг потрібно 2,8-3 л рідини (включаючи всі рідкі страви, напої і т.п.) на добу. При цьому важливо орієнтуватися на відчуття спраги.

4. Кидайте курити. Ця шкідлива звичка є однією з причин зменшення кровотоку до нирок, а це позначається на їхній повноцінній роботі.

5. Регулярно відвідуйте лікаря. Не варто забувати про щорічні профілактичні огляди. Адже саме під час обстеження можна виявити захворювання на початковій стадії і "безболісно" провести лікування.

6. Міряйте тиск. Контроль тиску потрібен для виявлення гіпертонії. Відомо, що високий артеріальний тиск є однією з найчастіших причин розвитку ниркових патологій.

14 квітня 2016 року Верховна Рада затвердила уряд на чолі з Володимиром Гройсманом. Міністра охорони здоров'я тоді не призначили. 27 липня 2016-го виконувачем обов'язків призначили Уляну Супрун. Вона на цій посаді досі.

Зараз ви читаєте новину «Руйнівниця міфів: Супрун опублікувала нові поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути