Ексклюзиви
вівторок, 07 липня 2009 13:40

Розміщення ПРО втратить сенс, якщо Іран відмовиться від ядерної програми – Обама

Розміщення ПРО втратить сенс, якщо Іран відмовиться від ядерної програми – Обама
Розміщення систем протиракетної оборони (ПРО) США в Центральній Європі втратить сенс у випадку відмови Ірану від військових ядерних програм.

Про це у вівторок, 7 липня, в Москві заявив президент США Барак Обама.

"Якщо зникнуть програми, пов"язані з ядерною зброєю Ірану, то не буде потреби у системі ПРО", - сказав голова Білого дому під час виступу в Російській економічній школі.

За словами Обами, США має намір разом із Росією співпрацювати у питаннях ПРО. "Я хочу працювати разом з Росією над новою архітектурою, новою конфігурацією ПРО", - сказав президент і не вказав, як саме Вашингтон має намір працювати з Москвою з даної проблематики.

"Я знаю, що Росія проти запланованої нині конфігурації американської ПРО в Європі", - сказав Обама і зазначив, разом із тим, що "ця система призначена для попередження атаки з боку Ірану та Північної Кореї".

Президент зазначив, що "потрібна не просто нова сторінка у відносинах між Кремлем і Білим домом, хоча це і важливо, і ми провели дуже важливі переговори з вашим президентом і прем"єр-міністром".

Нагадаємо, 6 липня президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що система протиракетної оборони США не створює загрози, але вона повинна бути пов"язана з інтересами інших країн, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Розміщення ПРО втратить сенс, якщо Іран відмовиться від ядерної програми – Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути