неділя, 17 лютого 2019 12:19

Розтрата майна: ГПУ взялася за нового бізнесмена

Розтрата майна: ГПУ взялася за нового бізнесмена
Олігарх Сергій Курченко підозрюваний у розтрату державного майна Фото: mediananny.com

Генеральна прокуратура України викликала на допит олігарха Сергія Курченко. Він є підозрюваним у справі про привласнення і розтрату майна в особливо великих розмірах

Ця повістка оприлюднена на сайті відомства.

Курченко має з'явитися 22 лютого о 14:00 в кабінет № 808-В приміщення ГПУ за адресою: м. Київ, вулиця Різницька, 13/15. Із лютого 2014 року бізнесмен перебуває за межами України і у зв'язку з цим оголошений в розшук.

Мова йде про кримінальне провадження, в якому розслідується створення злочинної організації з метою привласнення та розтрати майна в особливо великих розмірах, а також легалізація незаконно отриманих доходів та ухилення від сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До держбюджету конфіскували 1,5 млрд грн "сім'ї" Януковича

Нагадаємо, в березні минулого року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ і надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка.

Бізнесмена підозрюють у незаконній діяльності, яка призвела до збитків на понад 14 млрд грн. Санкція найтяжчої з інкримінованих Курченку статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Слідство розглядає заяву політика Віктора Медведчука як інформаційну підтримку дій терористів на окупованій території України.

"Заяви пана Медведчука є достатньо юридично продуманим маскуванням, бо він постійно підкреслює, що йдеться про проект закону щодо змін до Конституції, а будь-який політик може агітувати за зміни до будь-якого закону, навіть до Основного закону. Однак я наполягаю, якщо навіть юридично виважена заява щодо змін до Конституції співпадає з декларованими цілями і практикою терористів на тимчасово окупованих територіях, то є інформаційною підтримкою підривної діяльністю проти нашої країни. Остаточний висновок з цього питання може бути здійснений виключно слідчим СБУ після вивчення результатів лінгвістичної експертизи, проведеною у профільному експертному центрі", - заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко

Зараз ви читаєте новину «Розтрата майна: ГПУ взялася за нового бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути