середа, 06 лютого 2008 14:17

Райс обговорить у Лондоні ситуацію в Афганістані, Іраку і Ірані

Держсекретар США Кондоліза Райс у середу в Лондоні обговорить з представниками британської влади ситуацію в Іраку, Ірані і Афганістані, повідомила прес-служба американського держдепартаменту.
У програмі візиту Райс - зустрічі з прем"єр-міністром Великої Британії Гордоном Брауном і міністром закордонних справ Сполученого Королівства Девідом Мілібандом.

Центральною темою обговорення, як стверджують британські ЗМІ, стане подальша стратегія країн-учасниць НАТО в Афганістані, оскільки саме в цьому питанні між Великою Британією і США є серйозні розбіжності.

США критикують Велику Британію за те, що та нібито не зробила належних зусиль по припиненню наркотрафіку в провінції Гельменд.

"Райс умовлятиме главу британського МЗС Девіда Мілібанда прийняти план Вашингтона по створенню в провінції Гельменд в рамках афганської національної армії підрозділ для знищення наркомереж", - стверджує інтернет-версія газети "Таймс".

Незадоволення британської влади, у свою чергу, викликає прагнення США до нарощування іноземної присутності в Афганістані. Минулого тижня міністр оборони США Роберт Гейтс висловив гарячу підтримку тим країнам, які збільшують свої військові контингенти.          

В даний час британський контингент в Афганістані налічує 7 тисяч 770 військовослужбовців, американський - близько 29 тисяч.

Гейтс також заявив, що деякі військові підрозділи, що несуть службу у складі багатонаціональних сил в Афганістані, недостатньо підготовлені в питаннях щодо тактики і методів боротьби з бойовиками.

На думку деяких аналітиків, публічна критика з боку шефа Пентагону, та ще в такому тоні, могла викликати негативну реакцію з боку членів Північноатлантичного альянсу, багато хто з яких незадоволений американським підходом до врегулювання конфліктів в Афганістані і Іраку.

До приїзду Райс в Лондоні готуються не тільки представники правлячої еліти країни, а й активісти організацій пацифістів.

Так, організація Stop the War ("Зупиніть війну"), яка стверджує, що "Райс умовлятиме Гордона Брауна направити до Афганістану ще більше солдатів", пообіцяла в середу вдень влаштувати демонстрацію на вулиці Уайтхолл, прямо навпроти резиденції британського прем"єр-міністра.

"Коли Райс приїжджала до Великої Британії 2006 року, її візит перетворився на політичне фіаско, оскільки прихильники пацифізму усюди слідували за нею по п"ятах. Ми маємо намір зробити це й тепер", - йдеться у заяві організації, повідомляє РІА Новости.                   

 

Зараз ви читаєте новину «Райс обговорить у Лондоні ситуацію в Афганістані, Іраку і Ірані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути