понеділок, 11 червня 2007 20:25

Работоргівці продавали неповнолітніх кримчанок у Туреччину

Правоохоронці в АР Крим викрили протиправну діяльність групи зловмисників, які незаконно вивозили за кордон та експлуатували молодих кримчанок, у тому числі неповнолітніх. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Започаткувала злочинний бізнес директор одного з місцевих модельних агентств з філіалами у кількох містах, в котрих навчалися дівчата віком від з 14 років, щоб брати участь у кастингах і демонстрації мод в Україні та за кордоном.

Директор запропонувала 12 дівчатам кастинг у Туреччині, причому утримання та повернення їх планувалось за рахунок турецьких партнерів. Однак за кордоном виявилось, що кастингу не буде, а гроші на зворотну дорогу треба заробити консумацією в барах і ресторанах, якими володів турецький партнер директора-кримчанки.

Прес-служба пояснює, що консумація – це загравання з відвідувачами з метою стимулювання якнайбільших витрат у ресторані. Дівчата повинні були працювати в ночі до 7 ранку. При цьому, половину заробітків директор клала в свою кишеню.

Повідомляється, що пізніше жінка знайшла іншого спільника у турецькій столиці й перевезла групу "моделей" до нього, причому новий господар виплатив попередньому за кожну дівчину 1 тис. доларів США.

Спільно з правоохоронними органами Туреччини Головному управлінню СБУ в Криму вдалося повернути громадянок України додому.

Стосовно директора модельного агентства та її спільників порушено кримінальну справу. Продовжуються пошуки потерпілих від злочинної діяльності вказаної групи зловмисників.

СБУ звертається, до українців повідомляти про факти торгівлі людьми або імена жертв за телефоном довіри ГУ СБУ у Сімферополі: з 9 до 18 години за тел. 8(0652)244-504, у неробочий час за тел. 8(0652) 277-400, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Работоргівці продавали неповнолітніх кримчанок у Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути