понеділок, 19 жовтня 2009 09:07

Працівників зоопарку, які розповіли про знущання над тваринами, побили

Працівників зоопарку, які розповіли про знущання над тваринами, побили

У Києві 17 жовтня в 2009 роки під час святкування сторіччя Київського зоопарку були побиті двоє його працівників, які оприлюднили факти жорстокого поводження з тваринами в зоопарку.

Про це повідомила прес-служба Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

Екологи приводять слова одного з потерпілих - працівника київського зоопарку Сергія Григор"єва, який розповів, що разом зі своїм колегою Ігорем Марійчуком збирався провести акцію протесту, щоб привернути увагу громадськості до "закулісних справ зоопарку".

Григор"єв і Марійчук підготували плакат з написом "Берзіну геть!" (Світлана Берзіна - генеральний директор зоопарку, яку працівники звинувачують в нецільовому використанні коштів і жорстокому поводженні з тваринами). Проте провести акцію їм не вдалося.

По словах Григор"єва, до кабінету Марійчука увійшли двоє штатних юристів зоопарку Тищенко і Софійський. Вони розірвали плакат і спробували закрити демонстрантів в будівлі.

"Коли їм це не вдалося, вони напали на нас і почали збивати нас з ніг, - розповів Григор"єв. - Потім на мене особисто напав цивільний чоловік Світлани Берзіної Дмитро Богдан, який збив мене з ніг і притиснув мою голову до сходів, нанісши мені тілесні ушкодження".

Під час бійки Григор"єв включив диктофон і записав всі розмови під час бійки. Пізніше йому вдалося вирватися і втекти з місця події, зберігши при цьому диктофонний запис.

Як повідомляють в НЕЦУ, Григор"єв як свідок і потерпілий звернувся з заявою в районне відділення міліції. Затверджується, що він отримав важкі тілесні ушкодження, не виключено і струс мозку.

Сергій Григор"єв розцінює цей напад як помсту за оприлюднені ним і його колегами факти зловживань в Київському зоопарку на прес-конференції 15 жовтня 2009 року.

Нагадаємо, тоді заступник генерального директора Київського зоопарку Кирило Трантін розповів про плачевний стан київського зоопарку. Він, зокрема, заявив, що тварини знаходяться "в жахливих умовах", що за останні два роки з зоопарку звільнилися 57 фахівців, було ліквідовано науковий підрозділ, немає зоолога. "У нас гине зоопарк, а тварини доживають", - сказав Трантін.

Того ж дня представники міжнародних організацій з захисту прав тварин заявили, що Київському зоопарку не буде достроково відновлено членство в Європейській асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA), і зажадали зміни керівництва столичного зоопарку.

У суботу, 17 жовтня, київський зоопарк урочисто відзначив свій 100-річний ювілей.

Мер Черновецький призначив Світлану Берзіну директором Київського зоопарку 21 лютого 2008 року. Вона змінила на цій посаді Олексія Толстоухова, який був звільнений після загибелі декілька тварин.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Працівників зоопарку, які розповіли про знущання над тваринами, побили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути