четвер, 21 червня 2007 19:12

"Треба менше слухати інших" - Кучма написав нову книгу

"Треба менше слухати інших" - Кучма написав нову книгу
У четвер, 21 червня, колишній президент України Леонід Кучма презентував свою нову книгу "Після Майдану", де оцінив політичну ситуацію в Україні і розповів про своє бачення українсько-російських відносин.

- Потрібно менше слухати інших і більше прислухатися до себе, - сказав Кучма, відзначаючи, що нинішній Президент України Віктор Ющенко повинен з будь-якого питання приймати самостійні рішення. За його словами, хто б які поради не давав главі держави, він несе за все відповідальність особисто.

Під час презентації своєї книги Леонід Кучма висловив надію на те, що дострокові вибори у Верховну Раду зможуть стабілізувати політичну ситуацію в Україні.

При цьому він відзначив, що якщо все ж таки вже досягнута політична домовленість про необхідність проведення дострокових виборів у ВР, то парламент повинен був не збиратися на свої засідання протягом 30 днів.

- Це був би конституційний шлях, а не такий, як зараз, - сказав екс-президент.

При цьому він виключив можливість будь-якого силового варіанту вирішення ситуації, що склалася.

Екс-президент називав трагедією для України зовнішню політику, в якій не враховуються добросусідські відносини з Росією.

- Моя позиція чітка і зрозуміла - ми повинні враховувати, що поряд з нами такий сусід, як Росія. Якщо хтось цей чинник не враховує, то це трагедія для України, - сказав Кучма, відповідаючи на питання про те, як він оцінює нинішні українсько-російські відносини.

Колишній глава держави виразив надію на те, що надалі цей чинник враховуватиметься українською владою.

- Вчора туди поїхав прем"єр-міністр, скоро туди поїде президент, - нагадав Кучма, маючи на увазі сьогоднішній візит до Москви прем"єр-міністра України Віктора Януковича і майбутньої поїздки в російську столицю українського президента Віктора Ющенка.

Він відзначив особливу важливість збереження темпів співпраці України з Російською Федерацією, особливо в галузі ВПК і високотехнологічних галузях, зокрема, у сфері авіабудування.

Раніше Леонід Кучма опублікував книги "Вірю в український народ" (2000 рік), "Про найголовніше" (2001 рік), а також "Україна - не Росія" (2003 рік), передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «"Треба менше слухати інших" - Кучма написав нову книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути