четвер, 03 лютого 2011 14:01

"Бютівець" вимагає перевірити інтернет-форум з анекдотами про Ісуса

"Бютівець" вимагає перевірити інтернет-форум з анекдотами про Ісуса

Нардеп з фракції БЮТ-"Батьківщина" Василь Деревляний поскаржився в обласну прокуратуру Тернопільщини на інтернет-форум forum.te.ua. Він вважає, що його користувачі та адміністрація розпалюють міжрелігійну ворожнечу. Приводом до звернення стало обговорення на форумі теми "Жарти на релігійну тематику".

"До мене зверталось багато молодіжних організацій, а також журналісти, щоб я відреагував на те що відбувається на цьому форумі. Там анекдоти про Ісуса Христа пишуть, карикатури на нього малюють. В нормальній християнській країні це недопустимо", — розповів Gazeta.ua Василь Деревляний.

Нардеп зазначив, що він не намагається захистити інтереси тої чи іншої релігійної конфесії. Йдеться, мовляв, про образу всіх напрямків християнства в цілому. "Бютівець" сказав, що з його офісу неодноразово дзвонили до адміністраторів форуму з вимогою видалити тему, що ображає християн, однак ніякої позитивної реакції на ці дзвінки не було.

Адміністратора форуму Івана Сороколіта вже викликали в прокуратуру давати пояснення щодо роботи інтернет-ресурсу.

"Я чемно прийшов і пояснив, що не бачу ніякого розпалення релігійної ворожнечі. Форум – це платформа для спілкування людей. Те, що різні люди мають різні думки – це нормально. В депутата просто нема реального уявлення, що таке інтернет. У своєму зверненні він змішав в одне інтернет-форум і інтернет кафе. Щодо нашого форуму, то тут насправді – мир і злагода. Зайти на форум Української правди, чи навіть в коментарі до місцевої інтернет-газети, там ще не таке прочитаєш", — пояснив Сороколіт.

Адміністрація форуму не планує видаляти тему з жартами на релігійну тему.

"Якщо прокуратура вважає, що хтось з дописувачів справді порушує закон, хай порушують кримінальну справу за фактом. Ми готові надати ті дані про дописувачів, які в нас є – це електронна адреса, яку вони залишають при реєстрації", — додав Сороколіт.

Наразі прокуратура ще не дала відповіді на звернення Деревляного.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" вимагає перевірити інтернет-форум з анекдотами про Ісуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути