середа, 23 січня 2008 09:46

"Завдяки сильному євро Європа дедалі менше залежить від США"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає Європу чинником стабільності світової економіки і не бачить загрози для німецької кон"юнктури від нинішньої ситуації на світових фінансових ринках, повідомив представник відомства преси та інформації федерального уряду.

За його словами, канцлер закликала громадян Німеччини в зв"язку з цим дуже поспішно не реагувати на те, що відбувається.

"Європа вже не так, як у минулому, залежить від розвитку подій в США. Добре, що у нас є європейський внутрішній ринок і сильне євро", - відзначила глава федерального уряду.

Вона вважає, що немає ніяких підстав чекати спаду виробництва в Європі або передчувати його.

"Щоб не поставити під загрозу наш економічний розвиток, необхідно робити все можливе для надання розумних шансів на освіту і ефективної енергетичної політики", - наголосила Меркель.

Міністр економіки Німеччини Міхаель Глос розділяє оптимістичні оцінки свого канцлера.

"Ми в Германії як і раніше маємо стабільну кон"юнктуру. Ми розраховуємо на те, що вона і залишиться стабільною", - заявив він напередодні на форумі "Енергетичне господарство-2008".

Правда, як визнав глава Мінекономіки, світова кон"юнктура таїть в собі ризики для сильного німецького експорту. "Але ми робимо цього року ставку на внутрішній оборот, що повинне підтримати кон"юнктуру", - заспокоїв він учасників форуму, повідомляє  РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Завдяки сильному євро Європа дедалі менше залежить від США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути