середа, 10 жовтня 2018 20:54

"П'яний, а все одно викинув недопалок у смітник" - експерт про найбільш європейське місто України

"П'яний, а все одно викинув недопалок у смітник" - експерт про найбільш європейське місто України
Олексій Ковжун: Європа — це коли твоя зона комфорту закінчується не у під'їзді. Вона охоплює все твоє місто, а в ідеалі – країну. Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Є приказка, що європейцем у Росії є тільки цар. Влада цивілізована, народ - ні. У нас зворотня ситуація. Суспільство зріліше за інституції.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав політтехнолог Олексій Ковжун.

"Я бачив Європу в місті Могилів-Подільський на Вінниччині. Був свідком двох красномовних випадків. З друзями пізно ввечері йшов через парк. Були трохи напідпитку, голосно розмовляли. На лавці сиділи хлопець із дівчиною й дивились кіно з лептопу. Навіть не підняли голови, щоб глянути, хто проходить повз. Ще кілька метрів. Біля ресторану в дуже п'яного чоловіка випадає з рук цигарка. Похитуючись, він піднімає недопалок, проходить кілька метрів і викидає у смітник. Ці люди були вдома. Європа — це коли твоя зона комфорту закінчується не у під'їзді. Вона охоплює все твоє місто, а в ідеалі – країну", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обрали іншу тактику" - експерт пояснив, як Росія тисне на Україну

На думку експерта, у очах сьогоднішньої Європи ми виглядаємо як певна перешкода.

"Типу "Чуваки, зав'язуйте вже. Ми не будемо розбиратись, хто перший почав. З 1945 року війни не було на континенті, а ви нам статистику псуєте". Європейці мають усвідомити, що ми відділяємо їх від варварів, стримуємо орду. І Захід починає це розуміти. "Допомагають" нам у цьому Володимир Володимирович та його друзі.
Якось говорив з одним британським журналістом. Він називав війну конфліктом, а росіян на Донбасі - повстанцями. Я йому змалював таку картину. У Лондоні є 350 тисяч росіян. В один чудовий день на Темзі спливає підводний човен і через матюгальник із московським акцентом просить, аби в парламенті говорили російською. Толерантний британець досі недобре дивиться в мою сторону", - політтехнолог.

Повне інтерв'ю з Олексієм Ковжуном читайте у журналі "Країна" від 11 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"П'яний, а все одно викинув недопалок у смітник" - експерт про найбільш європейське місто України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути