вівторок, 29 грудня 2009 08:55

Путін знає, як відповісти на американську ПРО

Путін знає, як відповісти на американську ПРО

Для збереження світового балансу Росія робитиме натиск на розвиток ударних наступальних систем, заявив прем"єр-міністр Володимир Путін журналістам у Владивостоку.

Прем"єр відзначив, що Росія при цьому не розвиватиме систему ПРО, "як це роблять США".

"Проблема полягає в тому, що наші американські партнери будують протиракетні оборони, а ми її не будуємо, - пояснив російський прем"єр. - Але проблема ПРО і наступальних озброєнь тісно зв"язана між собою. Якщо не розвивати ПРО, то створюється небезпека, що створивши над собою таку парасольку, партнери можуть відчути себе в цілковитій безпеці і робитимуть, що хочуть, порушиться баланс, і агресивність відразу зросте і в реальній політиці, і в економіці".

При цьому він відзначив, що Росія готова передавати США інформацію про російські наступальні озброєння в обмін на інформацію про плани в сфері ПРО в рамках підготовки нової угоди про СНО.

"Якщо ми хочемо обмінюватися інформацією, тоді хай нам передають інформацію по ПРО, а ми будемо готові давати інформацію по наступальних озброєннях", - сказав він, підкресливши, що обидві ці системи забезпечують силовий баланс в світі.

За оцінкою Путіна, переговори між Росією і США щодо укладення нової угоди розвиваються позитивно.

"Але зрештою рішення по цих питаннях повинні прийняти президент РФ Дмитро Медведєв і президент США Барак Обама", - відмітив Путін.

Lenta.ru, Прайм-Тасс

Зараз ви читаєте новину «Путін знає, як відповісти на американську ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути