вівторок, 20 квітня 2010 17:14

Путін оголосив кінець рецесії у Росії

Путін оголосив кінець рецесії у Росії
Рецесія в російській економіці закінчилася. Про це заявив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін, виступаючи у Держдумі зі звітом про роботу уряду за минулий рік.

"У нас дуже хороші стартові умови для подальшого руху вперед. Це не означає, що криза закінчилася остаточно, але рецесія, дійсно, все, наказала довго жити", - підкреслив він.

За словами Путіна, ключові галузі реального сектора, фінансової системи виходять з періоду глобальних випробувань

"Виходять в хорошій формі, як то кажуть, в тонусі. У Росії міцний позитивний торговий баланс - $ 112 млрд. І найнижча за останні 18 років інфляція - 8,8%. Це серйозні досягнення ", - вважає глава уряду РФ.

У 1 кварталі 2010 року, відзначив він, зростання промислового виробництва становило 5,8%, а реальні доходи населення зросли на 7,4%, зростання валового внутрішнього продукту в 2010 році заплановано у розмірі 3,1%.

"Є ймовірність, що темпи зростання будуть вищими", - сказав він.

Путін відзначив, що Росія на даний час має в своєму розпорядженні треті у світі золото-валютні резерви, які становлять $ 448,6 млрд.

Водночас він додав, що похмурі прогнози щодо економічного кризі не підтвердилися, хоча ситуація далека від благополучної. На його думку, заспокоюватися не можна.

"Треба продовжувати відповідальну фінансову політику, щоб не йти ні до кого з простягнутою рукою, втрачаючи економічний, а потім і політичний суверенітет", - підсумував Путін.

ИТАР-ТАСС, NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Путін оголосив кінець рецесії у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути