четвер, 01 липня 2021 07:56

Путін несе загрозу - в Україні готові розмістити бази НАТО

Путін несе загрозу - в Україні готові розмістити бази НАТО
Україна може розмістити у себе бази НАТО. Фото: pixabay.com

Україна може розмістити на своїй території військові бази НАТО, якщо вступить до Альянсу або будуть договори про співпрацю.

Проте дозвіл на це спочатку повинен надати Конституційний суд, заявив представник президента в КСУ Федір Веніславський в ефірі каналу "Україна 24".

Він підкреслив, що загрозу Україні несе саме РФ і Володимир Путін. Підтримка з боку західних партнерів дратує Росію.

"Звинувачення щодо Конституції України (щодо неприпустимості розміщення іноземних військових баз - Gazeta.ua) "від лукавого". Хочу нагадати тому ж пану Путіну, що в Конституції, наприклад, Литовської Республіки було аналогічне формулювання, що на території забороняється розміщення іноземних військових баз. Але Конституційний суд Республіки Литва, розглянувши це положення, сказав, що воно не поширюється на бази союзників. Якщо Україна стане членом НАТО, то союзницькі бази у нас також можуть з'явитися", - заявив Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник НАТО: "Крим - це Україна, а не Росія"

Такий варіант він назвав гарантією безпеки й територіальної цілісності України.

"Треба, щоб хтось звернувся до КС за офіційним тлумаченням статті 17, що забороняє розміщення іноземних військових баз на території України. Будемо сподіватися, що судді будуть патріотами України і стануть насторожі національних інтересів і територіальної цілісності України".

22% українців, за даними соціологічного дослідження Центру Разумкова, вважають Північноатлантичний альянс "агресивним воєнним блоком". Подібні твердження про "агресивне" НАТО поширює кремлівська пропаганда.

НАТО, на думку більшості українців, є насамперед або оборонним союзом (48%), або миротворчою організацією (17%). 38% опитаних вважають, що НАТО - ні союзник, ні противник, а 7% - противник.

Схвальні оцінки характеру Альянсу домінують у всіх вікових категоріях. Зокрема, респонденти у віці понад 60 років більш схильні вважати НАТО оборонним союзом (44%) і миротворчою організацією (14%).

Зараз ви читаєте новину «Путін несе загрозу - в Україні готові розмістити бази НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути