Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 19:46

Пукач потрапив під "закон Савченко"

  Суд перерахував по "закону Савченко" термін вироку для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача. Фото: Інформатор
Суд перерахував по "закону Савченко" термін вироку для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача. Фото: Інформатор

Суд перерахував по "закону Савченко" термін вироку для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача.

Про це йдеться в рішенні суду, який набрав чинності 15 грудня 2017 року, передають "Українські новини".

Як відомо, Пукача засудили за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, а закон Савченко дозволяє зараховувати 1 день попереднього ув'язнення як 2 дні в термін основного покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Ґонґадзе: зникла гучна заява Пукача

Клопотання про перерахунок терміну подав адвокат Пукача.

"Підсудний перебував у слідчому ізоляторі з 21 липня 2009 року по 6 січня 2016 року, тобто близько 6,5 років. Протягом відбування довічного позбавлення волі законодавством встановлені конкретні тимчасові показники, закінчення яких змінюють правовий статус засудженого. Йдеться про виникнення у засудженого права на подання клопотання про помилування після відбуття ним не менше 20 років призначеного покарання", - йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив клопотання і перерахував 6,5 років попереднього ув'язнення як 13 років основного покарання Пукачу.

16 вересня 2000 року близько 22:30 31-річний Георгій пішов з роботи на бульварі Лесі Українки, але вдома так і не з'явився. Протягом ночі друзі обдзвонювали лікарні та "швидкі", але марно. 2 листопада того ж року неподалік міста Тараща у 100 км від Києва знайшли обезголовлене тіло, у якому дружина та друзі впізнали Ґонґадзе.

2005-го головними обвинувачуваними у справі стали начальник Головного управління кримінального розшуку Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач та полковник Микола Протасов, Олександр Попович і Валерій Костенко - працівники одного з департаментів МВС. 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Пукач потрапив під "закон Савченко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути