Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2014 12:04

Приєднання Криму до Росії становить загрозу для хворих на ВІЛ кримчан

Приєднання Криму до Росії становить загрозу для хворих на ВІЛ кримчан
alnews.com.ua

Благодійна організація HIV/Aids-Allianz попереджає, що у зв'язку із рішеннями про входження Криму до складу Росії, реальною є загроза для наркозалежних мешканців Криму. 

Понад 14 тисяч кримчан, які страждають від наркотичної залежності, будуть позбавлені життєво необхідного для них курсу терапії, який вони проходять на даний період.

Як кажуть у організації, особливо вразливими будуть вісімсот пацієнтів, які отримують під медичним наглядом синтетичні замінники наркотичних речовин з метою уникнення загрози зараження вірусом імунодефіциту людини через брудні шприци.

Як запевняє керівник HIV/Aids-Alliance в Україні Андрій Клєпіков, такі способи терапії в Росіїї заборонені, а запасів лише вистачить на найближчі тижні. Будь-яке переривання субституційного лікування матиме катастрофічні наслідки "для здоров'я, захисту прав людини та поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в регіоні.

"На відміну від України, де наркозалежних забезпечують стерильними шприцами, презервативами та тестами на виявлення ВІЛ, у Росії роблять ставку на покарання, а не терапію" - пояснив Клєпіков.

Як повідомляє Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ, перебої із постачанням ліків у Криму уже відчувають ВІЛ-позитивні кримчани. 

Організація закликає не припиняти поставки ліків для хворих і зауважує, що у Криму перебуває понад 10 тисяч ВІЛ-позитивних громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Приєднання Криму до Росії становить загрозу для хворих на ВІЛ кримчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути