Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2022 10:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 8 вересня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює черговий фейк щодо війни в Україні, повідомила в четвер вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Україна проводить обов'язкову евакуацію населення з областей, які залишаються під її контролем. Людей позбавляють права вибору напрямку евакуації та можливості залишитися, навіть якщо їм нічого не загрожує. Усіх, хто вирішує не їхати, лякають покаранням за співпрацю з Росією", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ "розганяє" відверті фейки про ЗСУ на Донбасі

Дезінформацію також узявся ширити особисто російський диктатор Володимир Путін. Він заявив, що на зміну пандемії прийшла "санкційна лихоманка Заходу та його агресивні спроби нав'язати іншим країнам моделі поведінки, позбавити суверенітету й підкорити своїй волі".

"Захід намагається зберегти вигідний лише йому світовий порядок", – дезінформує президент РФ.

Водночас пропагандистські засоби масового інформування РФ повідомили, що "голосування в Запорізькій і Херсонській областях не варто штучно наближати, треба орієнтуватися на листопад". Мовляв, це зручно для мешканців, оскільки вони "звикли голосувати на українських виборах" наприкінці жовтня. Насправді ж це – маніпуляція росЗМІ, попереджають в РНБО.

Учора Небензя також зробив низку неправдивих і маніпулятивних заяв. Сказав, що Росія неухильно дотримується принципів безпеки в контексті ситуації із Запорізькою атомною електростанцією. Нібито РФ шкодує, що Міжнародне агентство з атомної енергії у своїй доповіді не вказує джерел обстрілів ЗАЕС, а російська армія не використовує електростанцію як військову базу.

Насправді ж Російська Федерація намагалася тиснути на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі, коли він готував звіт про ситуацію на Запорізькій АЕС. Про те, що делегація РФ в ООН маніпулює звітом, під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй 6 вересня заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зараз ви читаєте новину «Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути