середа, 14 вересня 2011 21:36

Спецтема: Війна у Лівії

Посол Лівії спростував інформацію про розстріл українців

Посол Лівії спростував інформацію про розстріл українців

Надзвичайний і Повноважний Посол Лівії в Україні Фейсал Ельшаарі спростував інформацію про розстріл українських заручників. Про це він сказав під час зустрічі з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Ніною Карпачовою.

Посол Лівії зазначив, що, за його даними, в Лівії затримано 27 українських громадян, і їх життю реальної загрози немає. Тим самим він спростував згадані повідомлення.

При цьому лівійський дипломат наголосив, що після проведення розслідування новими компетентними органами та з'ясування питання щодо непричетності їх до участі у військових діях, вони будуть звільнені. На його думку, доброю ознакою щодо їх безпеки є те, що затриманим було надано право на телефонний зв'язок із рідними.

Посол також запевнив Омбудсмана України, що нова влада забезпечує безпеку життя та діяльності іноземним дипломатам, зокрема українського Посольства в Лівії, та членам їхніх родин.

Нагадаємо, днями ЗМІ повідомляли про те, що 11 українців потрапили у полон в Лівії, пізніше була також розповсюджена інформація, про те, що заручників було розстріляно. Офіційного підтвердження МЗС ще не надав.

Зараз ви читаєте новину «Посол Лівії спростував інформацію про розстріл українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути