понеділок, 05 жовтня 2020 11:19

Порвав і викинув $1200: ДБР закидає керівнику колонії отримання хабаря
5

У Миколаєві при затриманні одного з керівників ДУ "Одеська виправна колонія №14" під час одержання неправомірної вигоди посередник розірвав та викинув доларові купюри.

Посадовця пенітенціарної служби затримали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаєві, повідомляє пресслужба ДБР.

ДБР затримало посадовця пенітенціарної служби при спробі отримання хабара
Фото: dbr.gov.ua
Тікаючи, посередник перервав та викинув купюри
Тікаючи, посередник перервав та викинув купюри
ДБР затримало посадовця пенітенціарної служби при спробі отримання хабара
ДБР затримало посадовця пенітенціарної служби при спробі отримання хабара

За попередньою інформацією, посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі $1200 від родича засудженого, який відбуває покарання у зазначеній установі, за позитивне вирішення питання щодо його умовно-дострокового звільнення.

У неділю 4 жовтня службову особу держустанови затримали, а також провели обшук автомобіля та службових приміщень виправної колонії. Предмет неправомірної вигоди вилучили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У начальника патрульної поліції знайшли незаконну зброю - ДБР

Під час передачі хабаря правоохоронці намагалися затримати посередника. Однак чоловік кинувся навтіки, дорогою переривав та викидав купюри.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура. Оперативний супровід – Управління СБУ в Одеській області.

Новим виконувачем обов'язків директора Державного бюро розслідувань став Олексій Сухачов. У серпні цього року він був призначений на посаду заступника директора ДБР, йдеться на сайті Бюро. З 2017-го по 2019 рік Сухачов працював заступником начальника Департаменту Генпрокуратури. Далі він був зайнятий у Службі зовнішньої розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Порвав і викинув $1200: ДБР закидає керівнику колонії отримання хабаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути