субота, 16 січня 2016 16:28

Порошенко посмертно нагородив 5 кіборгів

Порошенко посмертно нагородив 5 кіборгів
Фото: http://www.president.gov.ua

У суботу, 16 січня, президент Петро Порошенко зустрівся з сім'ями військових, які загинули в останні дні оборони Донецького аеропорту і до недавнього часу вважалися зниклими безвісти.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Тіла п'ятьох загиблих воїнів - лейтенанта медичної служби Кондратюка Олександра, сержанта Марченка Олексія, молодшого сержанта Алексейчука Владислава, рядових Гасюка Віталія та Бузенко Володимира - були ідентифіковані лише наприкінці минулого року.

Під час зустрічі з сім'ями загиблих героїв Порошенко зазначив, що в народній пам'яті захисники аеропорту були і назавжди залишаться знаменитими "кіборгами" - безстрашними і непереможними українськими воїнами, які продемонстрували всім волелюбний, жертовний і нескорений дух і стали символом для всієї країни, прикладом для наслідування всіх військових.

Глава держави від імені українського народу подякував сім'ям за подвиг їхніх загиблих синів, батьків і чоловіків та вручив рідним героїв державні нагороди України.

Зокрема, орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно був нагороджений лейтенант медичної служби Олександр Кондратюк, який під обстрілом до останнього надавав медичну допомогу пораненим воїнам.

Орденом "За мужність" III ступеня нагороджені сержант Олексій Марченко та молодший сержант Владислав Алексейчук, які сприяли успішній евакуації поранених бійців і, опинившись в оточенні, вступили в бій з противником.

Цієї нагороди були удостоєні рядові Віталій Гасюк і Володимир Бузенко, які до останнього тримали оборону, забезпечивши евакуацію поранених товаришів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко посмертно нагородив 5 кіборгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути