неділя, 23 грудня 2018 15:00

Порошенко підписав закон про визнання ветеранів ОУН та УПА учасниками бойових дій

Порошенко підписав закон про визнання ветеранів ОУН та УПА учасниками бойових дій
Борців за незалежність України визнали учасниками бойових дій. Фото: Reuters

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті"

Законом до переліку учасників бойових дій додаються особи, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), Організації народної оборони "Карпатська Січ", Української військової організації (УВО), збройних підрозділів Організації українських націоналістів, і, відповідно до закону "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті", визнані борцями за незалежність України у XX столітті, йдеться на сайті Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент та уряд переглянуть тариф на доставку пенсій

За даними Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені генерал-хорунжого Романа Шухевича, станом на 23 травня 2018 року чисельність зазначених учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті із числа збройних підрозділів ОУН і УПА становила 1201 особу. Ці дані складають конкретну статистичну основу для розрахунків бюджетних витрат у зв'язку із забезпеченням надання пільг, передбачених для учасників бойових дій. Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Мінімальна пенсія в Україні підвищиться двічі - з 1 липня і з 1 грудня 2019 року. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час прес-конференції за підсумками роботи міністерства за 2018 рік.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон про визнання ветеранів ОУН та УПА учасниками бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути