четвер, 10 січня 2019 11:26

Популярні імена 2018-го: українці здивували оригінальністю

Популярні імена 2018-го: українці здивували оригінальністю
В 2018 році українці давали своїм дітям незвичайні імена. Фото: Nashamama.com

2018-го українці давали дітям незвичайні, а місцями навіть екзотичні імена.

Найпопулярнішими стали Артем, Максим і Дмитро, Анастасія, Ганна, Марія та Софія. Також стали набирати популярності такі імена, як Матвій, Вероніка і Мілана, повідомляє сайт Міністерства юстиції.

У західній частині країни батьки вибирали для немовлят часом зовсім дивні імена. Так, у Волинській та Івано-Франківській областях найпопулярнішими іменами для хлопчиків стали: Богдан, Макар, Максим, Артем, Арсеній, Тимофій і Матвій. Із екзотики: Даміан, Авель, Самуїл, Нікандо, Соломон, Аскольд, Світозар, Кайзер та Ільяс.

Дівчаток частіше називали: Софія, Поліна, Єва, Марія, Ольга, Ганна, Вікторія й Анастасія. З рідкісних імен зустрічалися: Ділара, Амалія, Мія, Даяна, Еммануелла, Доріана, Селена, Ніколетта, Саліха, Ноемінь і Климентія.

У Львові найпопулярнішими іменами для хлопчиків стали Максим, Матвій, Давид, Артем, Олександр, Данило, Назар і Дмитро. Із незвичайних імен: Кларенс, Кайлас, Алан, Самір, Тамерлан, Устим, Мефодій, Едгар та Енвер.

Дівчаток називали Анастасія, Софія, Ганна, Вероніка, Діана, Вікторія, Злата, Соломія та Марія. А от із екзотичних траплялися – Орхідея, Меліса, Мілада, Оріана, Квітка, Іларія, Барбара, Патриція, Ванесса, Мотря та Амелія.

У Тернополі та Чернівцях найпоширенішими іменами для хлопчиків стали: Матвій, Максим, Олександр, Артем, Денис, Андрій і Микита. Із незвичайних – Адам Таха, Амфілохій, Джексон Етагене, Преби Джесая, Ріад, Іонофан, Лучіан, ІшмаЇл, Амос, Еуніче, Авнер, Бедуел, Райан, Еладій та Ісаак.

Дівчат називали Анастасія, Софія, Вероніка, Вікторія, Ганна, Соломія і Злата. Із рідкісних імен: Домініка, Магдалена, Суламіта, Мелінда, Аліпія, Йосія, Емелі Амалія, Голда-Естер.

У Дніпрі 2018-го хлопчиків називали Андрій, Артем, Денис, Михайло, Назар, Ярослав, Тимофій, а дівчат - Анастасія, Поліна, Софія та Уляна. Із екзотичних імен були зареєстровані - Гектор, Солнцемир, Солнцезар і Цезар, для дівчат - Арієла, Вергінія, Версавія, Принцеса, Забава і Піама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найрідкісніші та найпопулярніші імена дітей, народжених у Києві 2018-го

У Донецькій області хлопчиків найчастіше називали Марк, Артем, Єгор, Олександр, Михайло, Дмитро і Богдан, а дівчат - Ганна, Аліса, Софія, Марія, Анастасія, Дарина та Вероніка. Із рідкісних імен - Фелікс, Карней, Алан, Дуфуня, Карім, Соломон і Тамерлан. Для дівчат - Аделіна, Амелія, Аміна, Ясмін, Любава, Маліка, Мія, Аріана, Ануш, Езіліна.

У Київській області найпопулярнішими іменами для дітей стали: Максим, Артем, Олександр, Дмитро, Софія, Злата і Марія. А от із рідкісних імен зустрічалися: Фараон, Міхвей, Рувін, Златозар, Сварог, Єремія, Ірис, Радана, Каталея, Вія, Мелоді, Ясноведа і Златояра.

У Міністерстві юстиції назвали найпопулярніші та найнезвичніші імена, які українці давали своїм дітям 2017-го. Найчастіше батьки називали малюків Анастасіями, Софіями, Артемами та Максимами. Крім традиційних імен, українці вибирали і незвичні, наприклад: Нух, Осійохон, Япіла, Шавкавбек і Прохор-Джай.

Зараз ви читаєте новину «Популярні імена 2018-го: українці здивували оригінальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути