четвер, 01 березня 2018 20:23

Політолог розповів про головну помилку Порошенка

Політолог розповів про головну помилку Порошенка
Віктор Андрусів: Якщо об'єднати рейтинг усіх партій, то набереться 40 відсотків. 60 – не готові голосувати за жодну. Це - вирок нашій політичній системі. ФО ТО: Сергій СТАРОСТЕНКО

Президент Порошенко не зберіг той рівень суспільної підтримки, завдяки якому прийшов до влади.

Про це розповів кандидат політичних наук, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів в інтерв'ю журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко не йтиме на вибори під прапором жодної політичної сили

"Виборча система – це інструмент. Його завдання – точно рахувати кількість голосів. Ніколи він не працював на приведення нових еліт. Відкриті списки ніяк не вплинуть на політичні розклади. В Україні зараз є потреба у своєму Макроні (40 річний президент Франції, обраний 7 травня 2017 року. За рік до виборів не мав ні серйозної підтримки, ні загальнонаціональної партії. – Gazeta.ua). Якщо об'єднати рейтинг усіх партій, то набереться 40 відсотків. 60 – не готові голосувати за жодну. Це - вирок нашій політичній системі", - заявив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман з Парубієм: ніяких дострокових виборів

На його думку, Святослав Вакарчук не може стати українським Макроном, але й нинішній президент не має шансів бути переобраним на наступних президентських виборах.

"Вакарчук дуже схожий на Віктора Ющенка. Багато благих цілей і абсолютна неспроможність їх досягати. Ні з точки зору досвіду, ні з точки зору команди, ні програмних та системних підходів. Порошенко зараз спиратися на підтримку 13 відсотків громадян. На Заході таких президентів називають "кульгавою качкою". У нього мало шансів на переобрання. Коли з'являється лідер, який набирає 60 відсотків і заводить до парламенту свою фракцію, він сильно стоїть у суспільстві. За ним народ. Він знає: не можна втратити довіру людей, бо це єдиний його ресурс. Петро Олексійович цього не зрозумів", - зазначив політолог.

Інтерв'ю з Віктором Андрусівим читайте у журналі "Країна" від 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про головну помилку Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути