вівторок, 25 жовтня 2011 15:09

Пол Маккартні закликає не їсти м'ясо один раз на тиждень

Пол Маккартні закликає не їсти м'ясо один раз на тиждень

Сер Пол Маккартні випустив книгу з рецептами вегетаріанських страв, пише The Daily Telegraph. У складанні видання музиканту допомагали його друзі актор Кевін Спейсі, актриса Гвінет Пелтроу і колишня модель, легенда світу моди Твіггі.

Кулінарна книга "The Meat Free Monday" ("Понеділок без м'яса") стала частиною однойменної кампанії, старт якої був оголошений Маккартні і членами його сім'ї в 2009 році. Сенс акції полягає в тому, щоб люди відмовлялися від м'ясних страв хоча б раз на тиждень. На думку екс-бітла, це посприяє зниженню викиду парникових газів в атмосферу. Крім того, сер Пол зазначив, що відмова від м'яса допоможе заощадити гроші, що важливо в нинішній фінансовій ситуації.

До збірки увійшли інструкції з приготування таких страв як паста з сиром моцарелла (від Твіггі), тушкована чечевиця з левантійський сиром халлумі і гранатом (від Кевіна Спейсі), а також рецепт супервегетаріанського салату (від самого сера Пола) та інших корисних страв без використання м'яса.

"The Meat Free Monday" випустило видавництво Kyle Books, яке спеціалізується на книгах про здоровий спосіб життя та кулінарію. Збірник рецептів від Маккартні вже надійшов у продаж у Великій Британії. Очікується, що до кінця року кулінарне видання з'явиться на прилавках книжкових магазинів Фінляндії, Франції, Німеччини, Нідерландів та Австралії. У 2012 році планується випустити "The Meat Free Monday" в США.

Пол Маккартні давно є переконаним вегетаріанцем і неодноразово закликав своїх прихильників наслідувати його приклад. Музикант став вегетаріанцем у 1970-х роках за прикладом своєї першої дружини Лінди, яка випустила кілька кулінарних книг з рецептами страв без м'яса.

Зараз ви читаєте новину «Пол Маккартні закликає не їсти м'ясо один раз на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути