Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 18:47

Показали, як будують корвет для українського флоту

Корвет проекту 58250, який будують у Миколаєві на Чорноморському суднобудівному заводі, розташований на етапі, готовому до з'єднання секцій корабля.

Відео з доку виклав Український мілітарний портал.

Корабель почали будувати 2010 року. Тоді вартість оцінили у $280 млн. Будівництво заморозили восени 2014 року з причини перерозподілу фінансування для Збройних сил України.

На відео видно, що у корабля вже готові секції до з'єднання. Загалом їх у нього 11 штук. Це близько 17% всього об'єму робіт із будівництва, хоча корпус готовий на 80%.

Водотоннажність - 2650 т. Довжина - 113 м. Екіпаж - 110 чоловік. Озброєнння - протикорабельні ракети, артелирійські установки та два торпедних апарати.

У кооперації до його будівництва залучили 117 підприємств, серед яких 14 іноземних компаній з 8 країн. З ними діють контракти на постачання артилерійської установки середнього калібру, артилерійської установки малого калібру, головних дизельних двигунів, дизель-генераторів та інше.

Після завершення робіт він має виглядати так:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як будують бойові катери для українського флоту

"Корвет добудовуватимемо. У нього вклали багато коштів, і він реально потрібен. Є проблеми із закупівлею озброєння для нього, але все це можна вирішити. Головне, що є воля керівництва країни на проведення модернізації флоту і закупівлю нових зразків озброєння", - каже голова ВМСУ Ігор Воронченко.

Недобудований ракетний крейсер "Україна" продадуть, щоб розрахуватись з боргами суднобудівного заводу у Миколаєві. Такий указ видав президент Петро Порошенко, заявляє Олександр Бонь, заступник губернатора Миколаївщини. Крейсер почали зводити 1984 року на Суднобудівному заводі ім. 61 комунара. Після розпаду СРСР крейсер 1 жовтня 1993 року передади Україні. На той час готовність корабля становила близько 75%.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як будують корвет для українського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути