вівторок, 25 березня 2014 14:03

Прикордонні райони з Кримом патрулюватиме новостворений спецпідрозділ "Хорт"

Прикордонні райони з Кримом патрулюватиме новостворений спецпідрозділ "Хорт"

Громадська організація "Координаціний Центр громадської безпеки України", об'єднання ветеранів українських спецпідрозділів, організації громадської безпеки, оголосили про створення спецпідрозділу "Хорт".

Про це громадські організації і колишні військові оголосили на пресс-конференціі.

Туди увійдуть 700 осіб: ветеранів МВС, спецпідрозділів СБУ, морської піхоти, спортивної молоді та співробітників "Беркуту".

"Туди увійдуть не лише призовники, військові, а й хлопці які займаються спортом, енергійні, які розділяють настрої і відповідальність. Це має бути принциповий воїн. У спецпідрозділі має панувати воїнська дисципліна, повний контроль над собою. Солдат "Хорта" має бути без шкідливих звичок. Ми досліджували генеологію цього слова, воно означає "доблесть" - зауважив президент Міжнародної Федерації Хортингу Едуард Єрьоменко

Завдання спецпідрозділу - охорона блок-постів, патрулювання вулиць співробітниками міліції, допомога силовикам при затриманні.

"Для порядку на місцях достатньо додати в райцентри по 15-20 осіб. Мова йдеться лише про прикордонні райони з Кримом. На спільне патрулювання достатньо теж 10-15 осіб із спецпідрозділу "Хорт". Всього необхідно 700 осіб на територію від Бердянська до Армянська" - сказав Павло Патарецький голова координаційного центру України.

Бійці спецпідрозділу "Хорт" будуть озброєні власною зброєю нарізною та мисливською, на яку вони мають дозвіл. Також до спецпідрозділу будуть входити і національні меншини, зокрема кримські татари.

"В селі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області створена ординська сотня з числа козаків. Вони зараз проходять відбір.
Зі 120 кримських татар, які зараз знаходяться там, половина буде залучена до спецпідрозділу "Хорт". Їх залучатимуть для забезпечення правопорядку. Вони патрулюватимуть разом з нашими людьми населені пункти." - зазначив Патарецький

З його слів, спецпідрозділ ""Хорт" функціонуватиме на пожертви і членські внески. Політиків і олігархів залучати до фінансування утворення не будуть. Обмежень по вірі для членів "Хорта" не буде.

Протягом тижня керівництво спецпідрозділу офіційно звернеться до влади з проханням внести його до лав національної гвардії. Після закінчення українсько-російського конфлікту та стабілізації ситуації в Україні, "Хорт" міг би увійти до спецпідрозділу СБУ, припускають члени громадської організації.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонні райони з Кримом патрулюватиме новостворений спецпідрозділ "Хорт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути