четвер, 20 березня 2014 06:23

Під прицілом люстрації: активісти просять звернути увагу на куму Лукаш і Пшонки

Під прицілом люстрації: активісти просять звернути увагу на куму Лукаш і Пшонки
Юлія Ковалевська

Активістка Майдану, блогер Анна Ковальчук закликала Люстраційний комітет звернути увагу на діяльність виконувача обов'язків голови Національного агентства України з питань державної служби Юлії Ковалевської.

Зокрема, Ковальчук зазначила, що Ковалевська була працівником центрального штабу Партії регіонів і "сиділа" на ставці в Андрія Клюєва, виконуючи одну з найбільш невдячних робіт, яку політтехнологи називають чорним PR. Їй також з часом доручили керувати відділом навчання партактиву і агітаторів в ПР.

"Плоди такої роботи ми спостерігаємо сьогодні — тисячі "тітушків", що б'ють мирних громадян по всій Україні, сепаратисти-агітатори, які розмахують російськими прапорами, захоплюючи державні будівлі на південному сході України, і закликають до возз'єднання з північним сусідом в рамках нового СРСР", - підкреслила громадський діяч.

За її словами, влітку 2013 року Ковалевська, не без допомоги своїх кумів - екс-міністра юстиції Олени Лукаш і сина колишнього генпрокурора Артема Пшонки - була призначена спочатку першим заступником, а потім і виконувачем обов'язків голови Національного агентства України з питань державної служби.

Цей орган має повноваження провести службову перевірку і розслідування щодо будь-якого державного органу або конкретного чиновника.

"Призначення Ковалевської замкнуло добре підготовлену корупційну схему "Прокуратура - СБУ — Нацдержслужба" зі створення "доїльного" апарата з високих посадових осіб, яких спеціально доводили до правопорушень, а потім нещадно "вибивали" гроші", - пояснила Ковальчук.

За її словами, після такого призначення професіонали почали масово звільнятися з Держслужби, а їхні ряди стали поповнюватися функціонерами Партії регіонів, без відповідної професійної підготовки та освіти.

"При всьому при цьому Ковалевська продовжує знімати данину навіть з мізерних зарплат і премій співробітників Нацдержслужби! Одночасно за її вказівкою були "підчищені" і вивезені у невідомому напрямку конфіденційні документи щодо службових перевірок держслужбовців і посадових осіб уряду Азарова", - зазначила активістка.

Вона додала, що "незважаючи на свій корупційний шлейф", Юлія Ковалевська намагається зачепитися за посаду і при новому уряді.

"Пригадуються слова одного з керівників нової влади про те, що ми сильно відстаємо у проведенні люстрації... Напевно, є про що серйозно подумати", - підсумувала Ковальчук.

Зараз ви читаєте новину «Під прицілом люстрації: активісти просять звернути увагу на куму Лукаш і Пшонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути