середа, 03 жовтня 2007 14:04

Першого заступника Лавриновича зловили на корупції

Сьогодні Служба безпеки України передала до одного з районних судів Києва протокол про корупційне діяння, передбачене п. "а" ч. 2 ст. 1 Закону України "Про боротьбу з корупцією" стосовно члена Вищої ради юстиції, першого заступника міністра юстиції України Валерія Бондика, який, будучи держаним службовцем 1-го рангу 1-ої категорії, незаконно одержав матеріальні блага у зв"язку з виконанням функцій держави.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, встановлено, що Бондик скористався послугами приватних осіб для здійснення авіаперельотів територією України, за що приватною особою К. було оплачено 61 тис. 610 грн.

Разом з тим, Службою безпеки України на виконання доручення слідчого прокуратури АР Крим в рамках кримінальної справи з"ясовується причетність Бондика до протиправних дій, пов"язаних з прийняттям неправомірного судового рішення суддею Феодосійського міського суду.

Кримінальна справа була порушена прокуратурою АРК стосовно судді Феодосійського міського суду за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України за фактом винесення 5 квітня 2007 р. завідомо неправосудного рішення про заборону центральним і місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування здійснювати будь-які заходи, вчиняти будь-які дії, а також приймати будь-які рішення на виконання Указу Президента України від 2 квітня 2007 р. "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

По суті викладеного СБУ поінформує міністра юстиції України для вживання заходів, передбачених законом України "Про боротьбу з корупцією". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Першого заступника Лавриновича зловили на корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути