субота, 23 лютого 2008 10:52

Педофіл у рясі священнослужителя протягом 7 років розбещував дітей

Розмови про аморальну поведінку священнослужителя із села Руднєве точаться упродовж останніх 6 років, утім постраждалі не наважувалися виносити правду на загал.

Прочани розгублені – вони начебто проти розпусти у церкві, але понад усе бояться, що село залишиться без священика.

Мешканцям партизанського села Руднєве не таланить на священнослужителів. Бідкаються: немов пошесть пішла - один вже за ґратами, іншого теж можуть скоро не побачити. Раніше до церкви ходило усе село.

За нинішнього отця Сафронія до церкви ходять одиниці. Про причини – ані пари з вуст.

Село, як велика сім"я, - каже сільський голова. Усі говорять, але жодного документального підтвердження немає. Ані письмової скарги, ані звернення селяни надати не наважилися. Адже священик в селі чи не найавторитетніша особа.

Нині у прокуратурі Путивльського району з"явилися незаперечні докази аморальних вчинків місцевого священнослужителя – свідчення 5-ох постраждалих.

Олександр Стеценко, прокурор Путивльського району: "Середній вік - від 14 до 16 років цих дітей, в основному це хлопчики. Крім того, 1 особа - це дівчинка – дочка цієї особи, стосовно якої порушено кримінальну справу".

Зі свідчень постраждалих: Євген, 14 років. 19 січня 2008 року (Водохреще). У церкві в алтарі Гена підійшов до батюшки. Той накрив його рясою, перехрестився і помолився. Геннадій знаходився під рясою не менше 10 хвилин. Коли він виліз з-під ряси, то у нього навколо рота була біла рідина.

За даними прокуратури, підозрюваний розбещував неповнолітніх упродовж 2001-2008 років, переважно у власному будинку.

Приватний будинок священнослужителя вже згадувався у кримінальних зведеннях. Торік троє хлопчаків знімали тут на камеру мобільного телефону відео сексуальних втіх одноліток із тваринами. Усіх їх покарали. Утім вини священнослужителя тоді не довели. Його начебто не було вдома.

У дім отця Сафронія приходили хлопчики з проблемних багатодітних родин, двоє мешкають у його будинку й нині. Інколи свідками та жертвами аморальної поведінки священнослужителя були його рідні син та донька.

Колишня дружина підозрюваного каже, що не раз пропонувала йому звернутися за допомогою до психолога, психіатра чи гіпнотизера. Однак її прохання на нього не діяли. Нині їй прикро за його майбутню долю. Причини такої поведінки колишнього чоловіка жінка шукає у його дитинстві.

Отець Сафроній усі звинувачення відкидає й надалі залишається на волі. Щоправда, поспілкуватися з ним не вдалося – його терміново викликали до Єпархії.

Відомо, що 13 років тому священик вже відбував покарання за розбещення неповнолітніх на Київщині. Там він працював керівником дитячого гуртка "Червона гвоздика". Тоді священика засудили до півторарічного ув"язнення.

Якщо провину доведуть цього разу, то черговий спалах неприродної пристрасті коштуватиме йому 7 років ув"язнення, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Педофіл у рясі священнослужителя протягом 7 років розбещував дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути