субота, 06 жовтня 2018 18:04

Павло Демчина про законність дій НАБУ: "Нема чому дивуватися, вони свою роботу почали з порушень"

Павло Демчина про законність дій НАБУ: "Нема чому дивуватися, вони свою роботу почали з порушень"
Павло Демчина розповів про незаконні дії співробітників НАБУ. Фото: скріншот

Детективи Національного антикорупційного бюро України не вперше в порушення конституційних прав громадян намагаються збирати інформацію на своїх опонентів за допомогою незаконної "прослушки".

Про це заявив начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Павло Демчина.

Коментуючи подію в вересні цього року у дворі будинку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, коли спецназ НАБУ намагався встановити "жучки" в альтанці, щоб прослуховувати розмови прокурорів, Павло Демчина нагадав, що це - не перший подібний випадок.

"Ще тоді, коли НАБУ було всього лише кілька місяців від народження, вони вже влазили в приватне життя українських громадян, використовуючи нелегальні методи роботи. На підставі клопотання, в яке вони внесли завідомо неправдиві дані, детективи НАБУ ще напередодні 2015 року одержали від Солом'янського районного суду санкцію на отримання від усіх мобільних операторів даних про всі мобільні термінали, які перебували з 31 грудня по 1 січня в "Буковелі". Тому нема чому дивуватися, вони свою роботу почали з порушень ", - розповів Павло Демчина.

Як і сьогодні, тоді, за словами першого заступника глави Служби безпеки України, співробітники НАБУ заради збору інформації по одній людині, на яку вони збирали компромат, фактично порушували конституційні права на таємницю листування, телефонних розмов сотень і тисяч громадян України.

Народний депутат України Віталій Купрій підтримав Павла Демчину і зазначив, що якщо сьогодні не покарати детективів за протиправні дії, то завтра, відчуваючи безкарність, вони почнуть робити що завгодно.

"Не можна втручатися в таємницю ні листування, ні телефонних розмов і підслуховувати практично в публічних місцях. Сьогодні вони пішли в "курилку" біля САП, завтра вони підуть на зупинку громадського транспорту. Вони що боги чи що? Конституційне право людини на приватне життя має бути дотримано! ", - заявив Купрій.

Зараз ви читаєте новину «Павло Демчина про законність дій НАБУ: "Нема чому дивуватися, вони свою роботу почали з порушень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути