пʼятниця, 20 травня 2011 13:03

Пам'ятник 77 жертвам Скнилівської трагедії перенесуть через Євро-2012

Пам'ятник 77 жертвам Скнилівської трагедії перенесуть через Євро-2012

Влада збирається прибрати з місця Скнилівської трагедії пам'ятник, біля якого щорічно молилися родичі загиблих. Про це пише "Сегодня".

"До Євро-2012 розширюємо льотне поле. Військовий аеродром віддають під аеропорт - людям уже не можна буде приходити туди на поминки, адже це буде діючий аеропорт", - повідомив директор львівського аеропорту Олександр Загреєв.

Монумент, що складається із 77 надгробків у вигляді семипроменевої зірки, планують перенести у каплицю при вході на аеродром. Загреєв зазначив, що гроші для цього повинні дати із бюджету на ремонт аеропорту до Євро-2012.

Відомо, що багато родичів жертв аварії не проти перенесення, оскільки їм було фізично тяжко йти до пам'ятника на середину льотного поля. Однак є й ті, які вважають, ніби трагедію викреслюють із пам'яті.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі впав літак Су-27. У результаті загинули 77 осіб і понад 100 було поранено. Родичам жертв та потерпілих до цих пір не дали статусу потерпілих, тобто ні пільг, ні допомоги від держави (крім однієї виплати). При цьому багато хто із потерпілих потребує психологічної та фізичної реабілітації - 12 із тих, хто вижив, тепер інваліди, близько десятка мають серйозні проблеми з психікою.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник 77 жертвам Скнилівської трагедії перенесуть через Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути